Termo-hidroizolatia clasica este o solutie tehnica aplicabila tuturor teraselor circulabile sau necirculabile. Este cea mai folosita metoda de termo-hidroizolatie facuta “ca la carte” cum se spune, adica fara compromisuri.

Acest tip de termo hidroizolatie ofera cladirii nu numai izolarea hidrofuga si termica ci si o rezistenta mecanica si durabilitate in timp chiar daca se circula sau nu se circula pe acea terasa in mod frecvent.

Ideea de “terasa necirculabila” este o terminologie disputata de specialisti pentru ca prin definitie orice loc al cladirii trebuie sa fie accesibil pentru orice fel de interventie, oricand fara a o deteriora. Partea superioara a cladirii nu face exceptie.

Termohidroizolatia clasica este o metoda de izolatie in straturi aplicate succesiv care au rol diferit. Terasa respectiva trebuie sa aiba o inclinatie pentru a orienta scurgerea apei in directia dorita: exterior sau interior.

Incliantia acoperisului sau terasei este data prin turnarea stratului de beton de panta cu orientarea spre exterior (spre streasina) sau spre interior (spre scrurgerile pluviale) cu scopul de a a evita acumularea si infiltrarea apei pe langa fundatia cladirii sau zacutul ei pe terasa.

Terasele circulabile au hidroizolatia protejata fie cu o sapa armata pe care se monteaza diferite tipuri de placaje, fie cu un strat de separare (geotextil) peste care se pot pune dale sau pietris.

PROCES TEHNOLOGIC

 1. Turnarea betonului de panta
 2. Amorsarea suprafetelor
 3. Montarea stratului de difuzie pe intreaga suprafata orizontala si fasii de 33 cm din metru in metru pe verticala
 4. Montarea stratului de bariera de vapori alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu fibra de sticla sau poliester pe intreaga suprafata orizontala si 50 cm inaltime pe verticala
 5. Montarea termoizolatiei (polistiren extrudat sau expandat de densitate mare, vata minerala de densitate mare, etc.)
 6. Turnarea sapei armate de protectie a termoizolatiei
 7. Amorsarea suprafetelor
 8. Montarea stratului 1 hidroizolant alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu fibra de sticla sau poliester pe intreaga suprafata orizontala si verticala
 9. Montarea gurilor de scurgere
 10. Montarea stratului 2 hidroizolant alcatuit din membrana bituminoasa termosudabila armata cu poliester si protejata cu ardezie pe intreaga suprafata orizontala si verticala
 11. Montarea deflectoarelor (gurilor de aerisire) lipite pe stratul final de hidroizolatie
 12. Montarea parafrunzarelor in gurile de scurgere.

Oferim consultanta si ne deplasam gratuit la locatia solicitata, pentru a va consilia, efectua masuratori si a stabili cu exactitate cea mai buna solutie pentru dumneavoastra. Contactati-ne acum la telefon  0773.891.410 ,pentru a discuta proiectul dumneavoastra.